Rendabiliteit & Intrinsieke Waarde

... rendabel dankzij snelle, ingenieuze en droge aard…

Door de prefabricatie in de fabriek van muur-, plafond- en dakplaten kan in een mum van tijd de ruwbouw vanaf de bovenkant van het kelderplafond regen- en winddicht geconstrueerd worden. De andere voltooiingswerken worden dan droog en onafhankelijk van het weer uitgevoerd.

Het financiële voordeel voor de privébouwheer ligt in de korte periode waarin hij dubbel moet betalen, voor de huur en de nieuwbouw.

Kortere constructietijden – smallere muren

Voor investeerders zijn korte tijden voor prefinanciering en een snelle commercialisering van het object bij gegarandeerde afwerkingsdeadlines van groot belang. Naast de duidelijk kortere constructietijden is een tweede voordeel in vergelijking met andere bouwsystemen dat de bouwelementen van de buitenmuren tot 10% minder oppervlakte in beslag nemen. En dat terwijl ze dezelfde warmte-isolerende eigenschappen bezitten! Vooral in geval van bouwzones met hoge grondstofprijzen is dit een aantrekkelijk voordeel.

Door de overwegend droge bouwmethode wordt het risico op bouwfysische schade door vocht van het begin af aan gereduceerd.

Waardevol door kwaliteit

De methode van de houtskeletbouw is reeds gedurende enkele jaren door verzekeringen en banken gelijkgesteld aan andere bouwwijzen. Dat komt door de voorhanden kwaliteitsstandaard. Deze gegarandeerde kwaliteit is evenzeer een belangrijk argument voor publieke sponsors die financiële ondersteuning bieden. Indien het pand eventueel opnieuw verkocht wordt, kunnen de kwaliteit van het gebouw en de prestaties die het al heeft geleverd, gedocumenteerd worden.

Een gebouw geconstrueerd volgens de houtskeletbouw heeft vandaag de dag een verwachte gebruiksduur van 80-100 jaar, indien het goed wordt onderhouden. Dit is hetzelfde als bij massieve bouwwerken.