Geschiedenis

1971

De paalproductie begon in Möderscheid wel erg bescheiden. Men begon in een kleine schuur in Möderscheid met de eerste productie. Om het rondhout te kunnen impregneren, moest er een schilmachine worden aangekocht. De firma begon tegelijkertijd met de productie van houten omheiningen.

1972

Aan de Büllingerweg werd een kleine hal gebouwd. Het was een kleinschalige houtskeletbouw van 8 m x 3 inclusief kantoorruimte, toilet, wasbekken en cafetaria.

1973

Het hout werd in Luik geïmpregneerd. Doordat dat zo lang duurde, besloot met in 1973 zelf een impregnatie-inrichting te bouwen in Möderscheid.

1975

Om aan de vraag te kunnen voldoen, was een uitbreiding nodig en moest er een 2e schilinstallatie worden aangekocht. Uit de privéfirma Peter Müller groeide de besloten vennootschap Peter Müller.

1980

In het voorjaar werd een nieuwe hal met kraanbrug opgericht. Er werd ook een 3e schilinstallatie aangekocht.

1981

Omdat er tijdens het schillen steeds meer houtspaanders ontstonden, werd een hal en een stoomketel gebouwd met een verbrandingsinrichting voor houtspaanders.

1984

Het werd steeds moeilijker om droog hout geschikt voor impregnatie te vinden. Men besloot om op een nieuw aangekocht grondstuk 2 droogkamers alsook een 2e impregnatieketel te construeren.

1985

Op grond van de stijgende vraag naar cilindrisch gefreesd hout werd een freesinrichting gebouwd.

1990

Op nieuwe grondstukken werd een sorteerinstallatie voor onbewerkt hout gebouwd. De schilinstallaties werden geautomatiseerd. Het hout werd aangevoerd door middel van dwarstransporteurs, wat het gehele proces vereenvoudigde.

1996

De fabricatie van weideomheiningen werd opgestart. Een tractor met een heimachine en een jeep met aanhangwagen werden aangekocht.

1998

In samenwerking met de firma Wüst werd een nieuwe hal met kelder gebouwd.

1999

Tijdens een uitstap werd de Hundegger-machine ontdekt. Houten huizen, poorten, geluidsisolerende muren, ingewikkelde structuren, … Het was allemaal mogelijk dankzij deze machine. Daarom kocht de firma ze ook aan. In dit jaar werd ook het 1e huis gebouwd, en kort daarna nog een in Aarlen en een kantoorverdieping in Barchon. Het enthousiasme voor gebouwen volgens de houtskeletbouw was geboren.

2004

In het begin van januari nam men zijn intrek in de nieuwe, grote kantoorruimtes.

2005

De bestaande infrastructuur werd gemoderniseerd door de aankoop van de nieuwe CNC-gestuurde houtbewerkingsinstallatie HUNDEGGER K2+.

2009

Op 27/01/2009 namen Kurt Faymonville & Gilbert Leyens, die reeds jaren bij de firma actief waren, de touwtjes van Peter Müller GmbH in handen.

2011

Er werd een hoge opslagruimte voor constructiehout gebouwd en het klantenbestand werd uitgebreid tot in verschillende Europese landen (Zwitserland, Groot-Brittannië, ...).

 

Toekomstperspectieven

Peter Müller heeft vandaag de dag meer dan 25 medewerkers in dienst die actief zijn in de productie, montage & klantenservice. Wij leveren aan klanten uit meer dan 10 verschillende landen en de vraag naar duurzame bouwmethodes en hoogwaardige houtproducten blijft maar stijgen.