Houtbouw & houtverspaning

Peter Müller, uw partner voor houtbouw en -verspaning

Of u nu een particuliere of een professionele klant bent, laat u overtuigen door de kwaliteit van het werk en de gepersonaliseerde service van Peter Müller. Onze medewerkers staan u met hun knowhow graag bij, om elk project volgens de verwachtingen en de noden van de klant te realiseren. Dankzij onze machines en moderne infrastructuur bewerken wij hout met een extreme precisie. Zo passen bij de montage alle onderdelen perfect in elkaar.

Een huis met een houten skelet, een afdak in de tuin, een beschutting voor dieren of een carport – wij realiseren uw droomproject. Wij begeleiden u op een gepersonaliseerde manier, zelfs nadat uw project is afgewerkt !

Wij maken uw project op maat of bieden u standaardoplossingen aan.

Hoe werken we?

Wij werken uitsluitend met geselecteerde partners die deskundig zijn in hun vakgebied: timmerwerk, houtskeletbouw of buiteninrichting.

planification

Planning

Studie, tekenen van plannen en budgettering door ons studiebureau

usinage

Bewerking

Vervaardiging van de structuren in onze productiecentra.

montage

Montage

Transport naar de bouwplaats, montage en installatie door onze partner.

Waarom kiezen voor Peter Müller ?

 • Een gepersonaliseerde en proactieve service

  Kiezen voor Peter Müller betekent kiezen voor een onderneming die zich niet tevredenstelt met slechts de uitvoering van het gevraagde werk, maar die de tijd neemt om met u na te denken over de manier waarop uw project nog beter kan worden. Onze dienstverlenking past zich aan uw situatie aan. Indien nodig kunnen wij de afmetingen op de werf opnemen evenals voor plannen en de montage zorgen.

 • Ervaren en kundige adviseurs

  Meer dan 300 projecten die elk jaar met succes worden gerealiseerd, staan borg voor onze competentie en onze ervaring. Onze medewerkers stellen al hun kennis ten dienste van uw project, om zo de constructie in hout van uw dromen te realiseren. Uw tevredenheid is onze eerste doelstelling.

 • Kwaliteitsvol werk

  Dankzij onze moderne machines en infrastructuur leveren wij kwaliteitsvol en uiterst precies werk. Tijdens de montage passen alle onderdelen perfect in elkaar om zo te komen tot een zowel solide als duurzame constructie. Daar wij ons altijd uw tevredenheid tot doel stellen, gebruiken wij enkel eerste keus grondstoffen

 • Een groot netwerk aan partners

  In de loop der jaren hebben wij een groot netwerk gevormd met partners die, als u dit wenst, alle bijkomende taken voor hun rekening nemen bij de realisatie van uw bouwproject: architecten, studiebureaus, timmerlui voor binnen- en buiteninrichting, enz. Deze ondernemingen hebben ons overtuigd met de kwaliteit van hun werk, maar ook met hun toewijding en motivatie. U kunt uiteraard ook een beroep doen op de vaklui van uw keuze, als u dit verkiest.

 • Een duidelijk budgettair kader en nageleefde deadlines

  Uit ervaring weten wij dat het budgettair kader en de naleving van deadlines essentiële elementen vormen voor bouwheren. Wij gebruiken uw budget zo zuinig mogelijk en houden ons aan de vooraf bepaalde richtlijnen. Voorafgaand aan de fase waarin het project concreet wordt, leggen wij een levertermijn vast waartoe wij ons verbinden. Als u wenst, kunnen bepaalde onderdelen van uw bouwproject vooraf in onze ateliers worden geassembleerd, zodat u kostbare tijd op de werf uitspaart.

Argumenten voor hout

Waarom kan het alleen hout zijn?

Met een houten gebouw van Peter Müller GmbH bent u een enorme stap voor op uw tijd. Energiebesparende bouwmethoden geproduceerd door competente ondernemingen zijn nu eenmaal de toekomst.

Hout, het intelligente bouwmateriaal

Hout is niet alleen de juiste keuze omdat het een hernieuwbare grondstof is en CO² vasthoudt. Hout biedt bovendien „van nature uit“ aanzienlijke bouwtechnische voordelen:

 • Maximale standvastigheid, zelfs bij uiterst gering gewicht
 • Vochtregulerend door interne celwandstructuur
 • Geringe warmtegeleidbaarheid
 • Optimale warmte-isolatie door interne celstructuur

Houtskeletbouw, de intelligente bouwmethode

Meer informatie over bouwen met hout vindt u ook op www.infoholz.de

Klimaatbescherming & Duurzaamheid

Het bouwmateriaal hout met zijn speciale toepassing in de houtskeletbouw helpt in aanzienlijke mate om onherstelbare schade aan het ecosysteem te vermijden.

Geen CO²-uitstoot – Energiebesparende invloed

Hout is een bouwmateriaal dat geen extra koolstofdioxide (CO²) in de atmosfeer uitstoot. Tijdens de lange gebruiksduur doet het hout in de constructie dienst als opslagplaats voor koolstof.

De winning van de meeste componenten vindt plaats zonder energie-intensieve bewerking. De constructie van de gebouwen kan met een gering aantal machines en in een korte tijdspanne worden afgehandeld.

Flexibel gebruik & duurzaam bosbeheer

Gebouwen kunnen op een flexibele manier worden gebruikt en zonder al te veel moeite verbouwd worden. Het hergebruiken van de bouwelementen aanwezig in de constructie is zelfs mogelijk zonder energiegebruik. De terugwinning van warmte-energie kan de laatste stap van de procesketen zijn.

Het door Peter Müller GmbH gebruikte hout is afkomstig uit bossen die duurzaam worden beheerd. Dat betekent dat er in die bossen niet meer hout wordt geoogst dan dat er weer bijgroeit.

 

Hout is het bouwmateriaal van de toekomst.

Rendabiliteit & Intrinsieke Waarde

... rendabel dankzij snelle, ingenieuze en droge aard…

Door de prefabricatie in de fabriek van muur-, plafond- en dakplaten kan in een mum van tijd de ruwbouw vanaf de bovenkant van het kelderplafond regen- en winddicht geconstrueerd worden. De andere voltooiingswerken worden dan droog en onafhankelijk van het weer uitgevoerd.

Het financiële voordeel voor de privébouwheer ligt in de korte periode waarin hij dubbel moet betalen, voor de huur en de nieuwbouw.

Kortere constructietijden – smallere muren

Voor investeerders zijn korte tijden voor prefinanciering en een snelle commercialisering van het object bij gegarandeerde afwerkingsdeadlines van groot belang. Naast de duidelijk kortere constructietijden is een tweede voordeel in vergelijking met andere bouwsystemen dat de bouwelementen van de buitenmuren tot 10% minder oppervlakte in beslag nemen. En dat terwijl ze dezelfde warmte-isolerende eigenschappen bezitten! Vooral in geval van bouwzones met hoge grondstofprijzen is dit een aantrekkelijk voordeel.

Door de overwegend droge bouwmethode wordt het risico op bouwfysische schade door vocht van het begin af aan gereduceerd.

Waardevol door kwaliteit

De methode van de houtskeletbouw is reeds gedurende enkele jaren door verzekeringen en banken gelijkgesteld aan andere bouwwijzen. Dat komt door de voorhanden kwaliteitsstandaard. Deze gegarandeerde kwaliteit is evenzeer een belangrijk argument voor publieke sponsors die financiële ondersteuning bieden. Indien het pand eventueel opnieuw verkocht wordt, kunnen de kwaliteit van het gebouw en de prestaties die het al heeft geleverd, gedocumenteerd worden.

Een gebouw geconstrueerd volgens de houtskeletbouw heeft vandaag de dag een verwachte gebruiksduur van 80-100 jaar, indien het goed wordt onderhouden. Dit is hetzelfde als bij massieve bouwwerken.