Fruitteelt

Fruitteelt - Palen voor Fruit- & Wijnteelt
DURAPost - Fruitteelt - Palen voor Fruit- & Wijnteelt

DURAPost - Fruitplantages beschermen & ondersteunen

Of u nu appels, peren, perziken, hop of zelfs aardbeien teelt, iedere aanplanting vereist haar eigen beschermende & ondersteunende maatregelen. Wij produceren palen van alle mogelijke lengtes en dimensies voor ieder fruittype en iedere teelwijze.

Duurzame bescherming tegen hagel voor uw fruitplantage

Extreem wordende klimatologische omstandigheden en constant stijgende verzekeringspremies maken van bescherming tegen hagel op fruitteeltoppervlakken een noodzaak. Wij helpen u uw plantages op een veilige manier te beschermen tegen hagelschade.

We produceren volgens de hoogste kwaliteitsmaatstaven. Zo beschikken we over een geautomatiseerd sorteersysteem voor rondhout. Dit selecteert de rondhoutstammen die voldoen aan onze hoge eisen op basis van de diameter. De volgende fase betreft het drogen van de stammen. Om een optimale kwaliteit te bereiken gaan de geselecteerde stammen in speciale droogkamers. De droogtijd is hier beduidend korter dan in de buitenlucht en de droogkamers zorgen voor gelijkmatige droging.

Ondersteunen en beschermen door impregnatie van het onderste deel

Bij een dubbele impregnatie wordt de volledige paal met zout en het onderste deel met teerolie door onderdompeling geïmpregneerd. Het onderste deel, dat zich permanent in de aarde en het vocht bevindt, wordt dankzij de teerolie effectief tegen verrotting beschermd. Wat het bovenste deel betreft, heeft ook de behandeling met zout haar doeltreffendheid bewezen. Het bevochtigingsmateriaal verdraagt deze impregnatie het beste. Zo wordt ook de levensduur van deze bevochtiging verhoogd en kan er op onderhoudskosten worden bespaard.

Palen voor de fruitteelt kunnen, in tegenstelling tot palen voor wijngaarden, ook volledig met teerolie geïmpregneerd worden.

Paalimpregnatie

Al naar gelang het toepassingsgebied zijn er vier oplossingen mogelijk:

Fruitteelt - Palen voor Fruit- & Wijnteelt
DURA Post - Fruitteelt - Palen voor Fruit- & Wijnteelt