Peter Müller maakt integraal deel uit van de heropbouw van de klokkentoren van de kerk van Ciney

Peter Müller maakt integraal deel uit van de heropbouw van de klokkentoren van de kerk van Ciney Peter Müller maakt integraal deel uit van de heropbouw van de klokkentoren van de kerk van Ciney Peter Müller maakt integraal deel uit van de heropbouw van de klokkentoren van de kerk van Ciney Peter Müller maakt integraal deel uit van de heropbouw van de klokkentoren van de kerk van Ciney

In het raam van de heropbouw van de klokkentoren van de Sint-Niklaaskerk van Ciney heeft Peter Müller de planning en de fabricage van de houten draagstructuur op zich genomen.

In het raam van de heropbouw van de klokkentoren van de Sint-Niklaaskerk van Ciney heeft Peter Müller de planning en de fabricage van de houten draagstructuur op zich genomen. Daar het gebouw beschermd is, hebben onze medewerkers talrijke richtlijnen moeten opvolgen. Een echte challenge !

Zo moesten alle structuurelementen in douglas hout worden gebouwd en waren metalen onderdelen voor aansluitpunten uit den boze. Enkel aansluitpunten zoals bij traditioneel timmerwerk waren toegelaten… waarbij uiteraard de eisen op het gebied van de stabiliteit van het gebouw moesten worden nageleefd.

De grootte van het gebouw vormde een bijkomende uitdaging. De klokkentoren heeft de vorm van een achthoek met een diameter van meer dan 6 meter op de grond. In totaal is de toren bijna 20 meter hoog. Het totaalgewicht van de structuur bedraagt 9,12 ton.

In eerste instantie werd de toren op de grond geassembleerd, op een platform dat daarvoor speciaal naast de kerk werd ingericht. Na een werfduur van ongeveer vier maanden werd de klokkentoren bovenop de kerk, op 35 meter hoogte, geplaatst.

De Sint-Niklaaskerk meet dus opnieuw meer dan 50 meter. Zeven jaar na de fameuze storm ziet zij er weer schitterend uit.

Delen opWhatsAppLinkedIn