Als specialist voor omheiningen adviseerd Peter Müller u in het bouwen van omheiningen voor wild, hekken voor schapen or tegen everzwijnen. Ontdekt onze trucs en tips!
Hekken voor schapen, omheiningen voor wild of hekken tegen everzwijnen: elk type omheining is anders. De ruimte tussen de palen, het type roosterwerk, de hoogte, enz. moeten telkens worden overwogen in functie van het gebruik van de omheining.
De palen, de basis voor een stevige omheining
De selectie van de palen vormt de eerste stap bij de planning van een landbouw- of wildhek. Doorgaans wordt er gekozen voor geschilde palen in het lokale vurehout, die zich onderscheiden door hun uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.
Om de duurzaamheid van de omheining voor schapen of wild te waarborgen, wordt er aangeraden de houtpalen te impregneren. Impregnatie met de keteldrukmethode (autoclaaf), zoals dit wordt gedaan door Peter Müller met de DeepProtect milieuvriendelijke zoutimpregnatie, levert de beste resultaten op. Dankzij dit procedé dringt het zout diep tot in het spinthout door, zijnde normaal gezien het doordringbare gedeelte van het hout, en biedt zo een optimale bescherming.
Het roosterwerk, te kiezen naargelang het gebruik van de omheining
In elk geval dient u voor gegalvaniseerd roosterwerk te kiezen, dit wil zeggen bekleed met een fijne zinklaag die de omheining tegen corrosie beschermt. Dit type roosterwerk biedt maximale betrouwbaarheid.
De diameter van de draad en de afmeting van de mazen van het roosterwerk moeten worden gekozen in functie van het gebruik van uw toekomstige omheining. Daarnaast is het ook zo dat de ruimte tussen de verticale draden verschilt naargelang het soort dier.
De montage, een belangrijke stap om de betrouwbaarheid van de omheining te verzekeren
Eens alle onderdelen van de omheining zijn samengebracht, moet deze nog worden gemonteerd. Ook hier hangt alles af van het doel dat het roosterwerk moet dienen. Doorgaans wordt aangeraden om elke 3 meter een paal te plaatsen. Deze palen dienen ten minste voor een derde van hun lengte in de grond te zijn verzonken, om zo weerstand te bieden tegen dieren die er mogelijkerwijs tegenaan lopen. De professionele installateurs beschikken over apparatuur die hiervoor is gemaakt, hetgeen betrouwbaarheid waarborgt en veel tijdwinst oplevert.
Het roosterwerk wordt vervolgens stevig vastgemaakt aan de palen. Om de omheining tot in de puntjes af te werken en de stabiliteit ervan nog meer te verzekeren, wordt er bovenop de palen een houten lijst geplaatst. Deze laatste vormt een visueel obstakel voor de dieren. De lijst heeft een ontradend effect en zorgt ervoor dat de dieren niet over de omheining springen of klimmen.
In het geval van een roosterwerk tegen everzwijnen wordt aangeraden dicht bij de grond prikkeldraad te plaatsen, zodat de everzwijnen niet onder het roosterwerk kruipen. Deze specifieke draad dient zeer strak te zijn aangespannen, daar hij bestand moet zijn tegen mogelijke aanvallen van deze indrukwekkende dieren. Om deze spanning te verzekeren, wordt aangeraden een laag paaltje tussen de hoofdpalen te plaatsen.
Het is ook mogelijk om op bepaalde plaatsen openingen in het wildhek te maken, zodat hertachtigen erdoor kunnen, maar everzwijnen en andere dassoorten buiten blijven.
Peter Müller, de specialist in wild- en landbouwhekken
De onderneming Peter Müller beschikt over een lange ervaring in het plaatsen van alle types omheiningen in hout, al dan niet voorzien van roosterwerk. De medewerkers van Peter Müller, die bovendien echt gepassioneerd zijn door hout, produceren en impregneren de palen en relingplanken die de hoekstenen van de diverse omheiningen vormen.
Het bedrijf Peter Müller staat bekend om en wordt erkend voor zijn expertise en de kwaliteit van zijn producten en helpt u bij eventuele verdere vragen graag verder.
Delen opFacebookWhatsAppLinkedIn