Klimaatbescherming & Duurzaamheid

Het bouwmateriaal hout met zijn speciale toepassing in de houtskeletbouw helpt in aanzienlijke mate om onherstelbare schade aan het ecosysteem te vermijden.

Geen CO²-uitstoot – Energiebesparende invloed

Hout is een bouwmateriaal dat geen extra koolstofdioxide (CO²) in de atmosfeer uitstoot. Tijdens de lange gebruiksduur doet het hout in de constructie dienst als opslagplaats voor koolstof.

De winning van de meeste componenten vindt plaats zonder energie-intensieve bewerking. De constructie van de gebouwen kan met een gering aantal machines en in een korte tijdspanne worden afgehandeld.

Flexibel gebruik & duurzaam bosbeheer

Gebouwen kunnen op een flexibele manier worden gebruikt en zonder al te veel moeite verbouwd worden. Het hergebruiken van de bouwelementen aanwezig in de constructie is zelfs mogelijk zonder energiegebruik. De terugwinning van warmte-energie kan de laatste stap van de procesketen zijn.

Het door Peter Müller GmbH gebruikte hout is afkomstig uit bossen die duurzaam worden beheerd. Dat betekent dat er in die bossen niet meer hout wordt geoogst dan dat er weer bijgroeit.

 

Hout is het bouwmateriaal van de toekomst.